2013. jún. 25.

Muszáj mutatnom valamit...

Kissé el vagyok tűnve mostanában, de ezennel leleplezem az okát :)


Hamarosan megismerhetitek a részleteket, sőt be is invitállak Titeket, hogy lássátok hogyan jutottunk el idáig, hogyan alakul házunk a további néhány héten, hogyan készült a kemencénk melynek láttán eddig mindenki szabályosan el volt ragadtatva, milyen lesz a fürdőszobánk, konyhánk, stb.
Tartsatok velem, folyt. köv.!

2013. jún. 17.

Bontott padlástégla tisztítása

Hajópadló lesz épülő házunkban majdnem mindenhol. Viszont a közösségi térbe a kemence köré valami színben, textúrában, hangulatban odaillő, parázsálló burkolatot kellett választani. A rusztikus hatás (és az anyagi érdekek) végett nem padlólapot, hanem bontott padlástéglát terveztem oda. Már akkor tudtam, hogy lesz majd bontott padlástéglám, amikor megláttam ezt a képet egy régi Otthon magazinban.


Mindenképpen négyzetes alakút kerestem, de amikor elmentem érte a telepre akkor derült  ki, hogy a számomra félrerakott tétel valójában téglalap alakúakból áll. Ott helyben gyorsan a rövidebb oldal méretére vágattam a hosszabb oldalt is, minimális különbözetért cserébe. Így lettek 18x18 centis bontott padlástégláink.


Természetesen régi építőanyagtól nem várhatjuk el, hogy úgy nézzen ki mintha sosem használták volna.
Így szükség volt az alapos tisztogatásra, hogy szebb lehessen, mint új korában. A bontott tégla tisztítását a szakemberek javaslatára ecset, sósav és drótkefe segítségével követtem el.


Először ecsettel felhordtam a sósavat a felületre. Nem sajnáltam, jó tocsakosra áztattam a téglákat.

Mielőtt megszáradt volna teljesen az adott tégla, gyorsan átdörzsöltem drótkefével a tetejét. Egyesével haladtam.
itt már látszik is a különbség
Igazából nem nehéz feladat, mivel nem szükséges órákig dörzsölni a koszt a felületről, a sav már önmagában szépen leoldja, drótkefével meg kényelmesen le lehet sikálni róla a maradékot.
Ej, be szép lesz ez ívesen kirakva a kemence előtt... Már most imádom!

volt - lett




Csináld Magad játszószőnyeg bubáknak

Két hullahopp karika, egy darab textil és rálógatható mütyürök. Ennyi a szükséges alapfelszerelés. Jóval olcsóbb, ha magunk készítjük ráadásul garantáltan egyedi lesz kis manónk örömére.









 via




2013. jún. 10.

Fekete tyúk

Írtam már hogy amióta falura költöztünk vannak tyúkjaink. No meg kutyáink, macskánk, gerléink, pókjaink és mindenféle egyéb élőlényünk, akik nem hiányozhatnak egyetlen kertből sem.

Néhány nappal ezelőtt csodálatos meglepetéssel kedveskedtek nekünk baromfiudvarunk lakói. Sejtettük, hogy számíthatunk majd valamikor pelyhes kis gombolyagokra, hiszen néhány hete az egyik tyúkanyó nagyon lelkesen ült a tojásokon. Azóta a bundás kenyér és a rántotta is piaci tojásból készül nálunk, mert nem akartuk megfosztani tollas barátunkat a babavárás örömétől. Kicsit aggódtunk is miatta, mert sosem láttuk előjönni a tojóládájukból, pedig a legfinomabb falatokkal igyekeztem kicsalogatni (vízbe áztatott kenyér, friss tyúkhúr, gyümölcs és zöldség héj), hogy legalább néha lássam enni-inni is. De nem! Győztek az anyai ösztönök a testi vágyak felett, így igen csak meglepődtünk, amikor egy kirándulásról hazaérvén Virág (ez a tyúk neve) a baromfiudvaron bóklászott. Messziről láttuk, hogy valami nem stimmel, ugyanis nagyon furcsán mozgott. Olyan magasra emelgette lábait lépés közben mint egy gólya és olyan lassan haladt, mint egy csiga. Közelebbről viszont észrevettük az okot, azaz az okokat :-)))

Pöpötötyi és Tötöpötyi a két jómadár
A lába alatt két ide-oda cirkáló felpörgött pehelygolyót, amint anyjuk kínosan igyekszik nem rájuk lépni.
Micsoda élmény! Micsoda öröm! Látni két pici lényt, akik azért születhettek meg, mert volt rá lehetőségük. Itt, minálunk. A baromfiudvarban. Mert egyszer, nem sokkal ezelőtt elhatároztuk, hogy legyen 2-3 tyúkunk. Meg egy kakas. Csak úgy. Vannak-e véletlenek az életben? Áááá, dehogy!

Ezt a Goulasch Exotica nótát pedig eddig is imádtam, de most aztán.... :)
Ha szeretitek a jó zenét, ki ne hagyjátok!