2013. dec. 9.

Fiú szoba, avagy az ikeás ágynemű ihlette kockás fal

Az előkészületekről már ebben a bejegyzésben írtam. Itt azt is elolvashatjátok, hogy miként lett múzsámmá egy egyszerű ikeás ágynemű huzat.

Először a színkiosztást vetettem papírra, majd előadtam tervemet a kivitelezőknek is. Az építkezésnek ezen szakaszában már nem is nagyon lepődtek meg remekebbnél remekebb ötleteimen, inkább csak finoman tudatták velem, hogy nincs kifogásuk ellene, de inkább csináljam meg magam :)



Még ezzel sem lett volna problémám, hiszen éppen egy évvel azelőtt csíkos falat festettem sk. Az sem volt egy túl nagy mutatvány, a kockás fal pedig az összesen 12 db nagyméretű négyzet miatt még egyszerűbb feladatnak tűnt. Már csak a rohanó idővel és a tengernyi feladattal kellett valahogy megbirkóznom. A nagy idővel való küzdelem közepette viszont festő barátunk Gyula újfent a segítségemre sietett és átvállalta a "kockázatot".
Papíron előre pontosan kiszámoltam a négyzetek méretét, a falra már csak fel kellett rajzolni őket. Utána maszkolószalaggal kiragasztottuk a széleket. Ennél a fajta mintánál, számolni kellett az egyes színek száradási idejével, hiszen a szomszédos kockát csak azután festheted, ha már kiragasztottad a mellette lévőt. Így tudod elkerülni, hogy a festékek egymásba érjenek és ronda foltként összekeveredjenek.
Először az eredeti színnel kezdtünk, sötét zöld-sötét kék. Majd fehér festékkel világosítottuk kívánt árnyalatúra a festékeket a világos négyzetekhez. Ha ilyesmi mintában gondolkodtok, érdemes minél gagyibb, silányabb minőségű maszkolószalagot használni, mert az nem fogja visszaszedni az alatta már szépen lefestett részeket. Ha jó minőségű maszkolószalagotok van csak otthon elfekvőben, akkor érdemes előtte "legyantázni" vele mondjuk a pólótokat.

És íme a végeredmény. Fiús, vagány, színes, vidám, egyedi. Azóta a szoba uránál már igen sokan megfordultak vendégségben és túlzás nélkül állíthatom még a jóval nagyobb fiúk is kifejezték szándékukat afelől, milyen szívesen beköltöznének ebbe az igazi mini pasis hangulatú szobába.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése