2013. febr. 10.

Feketén a hófehér

Egy óbudai lakóparki lakás átalakításánál segédkezem mostanság. Egyelőre az előszobánál tartunk, melyet a mérete ellenére fekete-fehér színűre álmodtam meg. A hosszú szőrű szőnyeg, a képek a falról és a csillár még hiányzik, de már alakul :)

Természetesen a fekete szín használatánál nagyon résen kell lenni, mert amennyire extravagáns tud lenni, annyira be is szűkítheti és összenyomhatja a teret, ha helytelenül alkalmazzuk.
Jelen esetben azt vettem figyelembe, hogy melyik oldalról süt be a nap az előszobába, mert amelyik fal általában véve amúgy is világosabb, azt kár lett volna a fényelnyelő feketével elsötétíteni. Ezért az árnyékosabb fal lett fekete, mivel a rajta lévő tükrök és a szemközti fehér falak segítségével így is megsokszorozható a beáramló fény. Látható a képeken, hogy a fekete itt és most nem sötétít, hanem kifejezetten öltöztet és díszít.

ilyen volt

ilyen lett

Ugye mennyire más arcát mutatja ugyanazon helyiség csupán a színek átvariálásával?
A kaputelefon is diszkréten bújik meg új helyén az ajtó melletti falszakaszon, a felszabadult terület pedig várja az új dekorációt, ami valószínűleg fekete táblafestékkel felturbózott, üzenethagyásra alkalmas, szépen keretezett kép lesz.

volt

lett

Ha tetszenek a fekete-fehér előszobák, akkor kukkantsd meg egy régebbi bejegyzésemet itt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése