2011. febr. 24.

Gombhoz a kabátot

Mi a helyzet olyankor, amikor először kell radiátort álmodni a burkolathoz? Vagy legalábbis hozzá gondolni a leendő színeket, formákat a megfelelő fűtőtest kiválasztásához. A szobák esetében ez nem okoz túl nagy fejtörést, mivel gerendaház gyanánt elég sok vízszintesen osztott lambéria burkolat látszódik majd a falakon, persze messze nem az összesen. Mindenesetre megtaláltuk a megfelelő szobai fűtőalkalmatosságot, ami színben és dizájnban is maximálisan beleolvad a környezetébe. Természetesen a szín még nem a végleges, mert a színskála összes árnyalatából lehetne választani, ha szeretnénk:




És ezek még csak a szobai fűtőtestek. Ehhez kell hozzágondolni a fürdőszobákat, az előszobát és a mosókonyhát. A nappaliban valószínűleg nem lesznek a kemencén és a teraszajtók előtti padlókonvektorokon kívül egyéb fűtőalkalmatosságok. 
Mindenesetre megihletett a téma sokszínűsége és változatossága, így néhány érdekes radiátoros megoldást ajánlok most a figyelmetekbe a teljesség igénye nélkül.

Van itt fogast imitáló törülközőszárító,

vagy éppen rusztikus famintás. 

A hagyományos konvektor is igényesebb kivitelben és a leglehetetlenebb színekben kapható már, mint például világoskék, lila, pasztell zöld, stb.





Ilyen az, amikor a gépészet átmegy művészetbe, s képesek vagyunk a hátrányból előnyt kovácsolni.
 

A mostanában oly divatos minimál stílus kedvelőinek,


 és azoknak, akik jobban szeretik a régimódi dolgokat, a hagyományos öntöttvas radiátor formát stílusosan megtartva, de dögös ezüst (rózsaszín, zöld, sárga, hupilila vagy bármilyen) színben figyiszt mutatva az unalomnak.

Itt éppen kavicsnak, falhoz támasztott tükörnek, dobókockának vagy puzzle-nak álcázva magukat.




És ezek még csak a radiátorok...


Forrás Forrás2 Forrás3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése